MBR 2560CT DİYOT (27012)

0,00
Marka : OEM
İndirim Oranı : %9 İndirim
Fiyat : 79,36 TL(KDV Dahil)
İndirimli : 72,14 TL(KDV Dahil)
Toplam Stok Adedi : 5

MBR 2560CT Diyot Özellikleri

Diodun temel işlevi, elektrik akımının bir yönde serbestçe akmasına izin verirken diğer yönde akımın akışını engellemektir. Yani, elektrik akımı, diyotun "ileri yönde" dediğimiz yönde serbestçe geçebilirken "ters yönde" geçemez.


Diyotun Çalışma Prensibi:

Diyot, ileri yönde akım geçişine izin verirken ters yönde akım geçişini engeller. İleri yönde akım, P-tipi yarıiletken tarafından N-tipine doğru serbestçe akar, çünkü elektronlar ve pozitif yükler arasında birleşme olur. Ancak ters yönde akım, P-tipi tarafındaki pozitif yüklerin N-tipi tarafındaki negatif yüklerle birleşmesini engeller, böylece akım geçişini önler.


Diyotun Yapısı:

Bir diyot, genellikle yarıiletken malzemelerden yapılmıştır. Bu yarıiletken malzemeler genellikle silikon veya germanyum gibi elementlerden oluşur. Diodun temel yapısı, "PN bağlantısı" olarak adlandırılan iki bölümden oluşur: P-tipi ve N-tipi yarıiletkenler. P-tipi, pozitif yüklü elektron eksikliği içerirken, N-tipi negatif yüklü fazla elektron içerir. Bu iki bölge arasındaki sınır, "PN bağlantı noktası" olarak adlandırılır.


Dolayısıyla, diyotlar elektroniğin temel taşlarından biridir ve birçok elektronik cihazın düzgün çalışmasını sağlayan önemli bileşenlerdir. İleri ve ters yönde akım geçişini kontrol etme yetenekleri, elektronik devrelerin verimli çalışmasına ve istenen işlevleri gerçekleştirmesine olanak tanır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR